naam nieuws
start | boeken | verfilmingen | leven | Ystad | nieuws | Wallander-abc | links

Nieuws over Henning Mankell - Tot en met mei 2005. Daarna is nieuws op het forum geplaatst.

Wallander films met Nederlandse ondertiteling mei 2005

De DVD “De man die glimlachte” is al enige tijd op de markt en wordt gedistribueerd door http://www.art-s.nl
Mei 2005 “De honden van Riga” is eveneens verschenen. Ook verschijnen medio oktober 2005 “De vijfde vrouw” en begin 2006 “Dwaalsporen bij dezelfde distributeur.

Interview met Henning Mankell in Figaro Literatuur (Duits)

 

Verfilmingen – Wallander wordt sportiever - 3 juni 2004

Een grote garage van de voormalige kazerne van Ystad staat nu nog leeg. Maar binnenkort zullen het kantoor van Kurt Wallander en zijn woning gebouwd worden. Op 14 juni beginnen in Ystad de opnames voor 13 nieuwe films over commissaris Wallander. De grootste filmproductie in de geschiedenis van Zweden. Een budget van 22 miljoen Euro zal Ystad gedurende ongeveer 2 jaar doen veranderen in een soort Zweeds Hollywood.
Productiefirma is Yellow Bird Film. Henning Mankell heeft hierin ook een aandeel. Niet alleen daarom zal de schrijver nauw betrokken zijn bij de nieuwe serie films. Er komen er 13. Het script voor 12 van de films zal Mankell zelf schrijven. Het dertiende deel is het boek ‘Vor dem Frost’ met Linda in de hoofdrol.
De verfilmingen zullen minder melancholiek zijn dan de films die tot dusver zijn gemaakt. De nieuwe commissaris Wallander wordt sportiever en gezonder. Maar we zullen aanhaken bij de bekende personages, zo belooft de producent.

Prijs voor Henning Mankell

Het Limburgs Dagblad meldt dat Henning Mankell de Toleranz Preis heeft gekregen. Met deze prijs worden mensen geëerd die met hun werk wereldwijd discriminatie bestrijden en wederzijds begrip en respect kweken tussen verschillende volkeren en culturen. De prijs, 10.000 euro groot, werd aan Mankell uitgereikt door de Zuid-Afrikaanse bisschop Desmond Tutu.

Nieuws over verfilmingen.

Hieronder zie je een afbeelding van de acteur Krister Henriksson die de rol van Wallander gaat vertolken in de 13 nieuwe Wallander-films. Zie ook: TV4 Zweden. en de site van Ystad. Ook informatie over de verfilming van 'The Return of the Dancing Master'. (Thanks Art Wallace)

Kirster Henriksson

'Dem Kommisssar auf der Spur' van Rainer Sens

In december 2003 is in Duitsland bovenstaand boek verschenen. Volgens Duitse sites is het 'een literaire reisgids die ons leidt naar plaatsen in de buurt van Ystad die in de Wallander romans voorkomen'. Voorzien van enkele wandel- en autoroutes. Er is een lijstje met de personages uit de romans, een lijstje met 'links' en een bibliografie. Te bestellen bij: Amazon.de

16 november : recente interviews met Henning Mankell

Twee recente interviews. Allereerst een interview met The Guardian van 3 november j.l. En een interview met New York Times (14 november) te bekijken op de site van de Leopard uitgeverij.

28 september 13 nieuwe Wallander verfilmingen gepland

Volgens Zweedse bronnen zijn er 13 nieuwe films gepland met Kurt Wallander in de hoofdrol. Voor dit project waaraan verschillende internationale acteurs gaan deelnemen, is een budget nodig van 200 miljoen Zweedse kronen.
'Wij zijn bezig met belangrijke onderhandelingen', aldus de producent Lars Björkman. Mankells romans over politieman Kurt Wallander zijn wereldwijd een groot succes.
Mankell zal 12 nieuwe verhalen over de politieman uit Ystad gaan schrijven, die samen met de laatste Wallander roman ‘Innan frosten’ het materiaal moeten vormen voor de scripts, waaraan vele auteurs zullen meewerken.
De opnames zullen waarschijnlijk vier tot vijf jaar duren en volgend jaar wil men beginnen. Tenminste twee films zijn in de bioscoop te zien, in elk geval zullen de films ooit allemaal op de t.v. uitgezonden worden. Rolf Lassgärd, die tot dusver Wallander speelt, is gepland voor de hoofdrol. 'Uiteraard', aldus Bjorkman, maar tot dusver hebben we nog met niemand over de rolbezetting gesproken. De films zullen oa. door Björkman en Mankell via ‘Hollystad’, hun productiemaatschappij gerealiseerd worden. Men is nu uitvoerig op zoek naar internationale geldschieters.
Bron: Artikel in Halsinge Kuriren (Zweeds) en Wallander Web (Duits)
Op de set

16 september 2003 Henning Mankell over de moord op Anna Lindh

''NZZ- online' heeft een interview (Duits) met Henning Mankell over de moord op Anna Lindh (bron: http://www.wallander-web.de). Ook in Der Spiegel een verklaring evenals bij het ZDF

2 september: Interview met Rolf Lassgård op het Duitse Wallander Web

Daniel Imort heeft op het Duitse Wallander-web een interview met Rolf Lassgård, de acteur die in de films inspecteur Wallander speelt.

Interview van Nicci Gerrard (van het duo Nicci French) met Henning Mankell

Een interview voor de 'Guardian' van Nicci Gerrard met Henning Mankell. (2 maart 2003-Engels)

Op 20 maart 2003 : Prijs voor Henning Mankell

Leipzig (dpa) - De Zweedse schrijver Henning Mankell is een lieveling van het lezerspubliek. Voor zijn roman 'de terugkeer van de dansleraar' krijgt hij op de Leipziger Buchmesse de Duitse Bucherpreis 2003 in de categorie 'Favoriet van de lezers'. Deze prijs is op 20 maart uitgereikt.

Toneelvoorstelling onder regie van Henning Mankell

acteurs de acteurs
persconferentie scene