start | boeken | auteur | links
Liz Rigbey werd in 1957 geboren. Toen ze tien jaar oud was verhuisde ze naar Engeland. Hier woont ze nog steeds. Ze is aan de ‘Exeter University’ gepromoveerd in Engelse literatuur. Ze werkte als journalist in verre landen zoals Rusland en Afghanistan. Ook heeft ze documentaires gemaakt voor de BBC.
Ze is getrouwd en heeft twee kinderen. Sinds de geboorte van haar kinderen reist ze ‘alleen nog maar in haar hoofd’.
Haar eerste misdaadroman ‘Duistere Obsessie’ was een groot succes en werd voor recordbedragen over de hele wereld verkocht. Haar volgende boek ‘Herinner mij’ liet lange tijd op zich wachten door dramatische gebeurtenissen in haar persoonlijke leven. Het boek werd meteen in 15 talen vertaald en kreeg goede recensies.
Liz Rigbey zegt dat ze geinspireerd is door haar moederschap. ‘Na de geboorte van mijn eerste kind kwam ik erachter hoe ongekend krachtig de gevoelens van een moeder voor haar kind zijn. Meestal gaat het om positieve gevoelens, maar soms treden ook negatieve gevoelens op de voorgrond. Die duistere kant van de liefde, dat is het terrein dat ik wil exploreren.’Geheel verduisterd speelt zich af in de besloten omgeving van een sterrenkundig observatorium, waar nieuwkomer Julia door alle mannen wordt omworven, maar een relatie krijgt met de kwetsbare Lomax, die in opdracht van haar advocaat onderzoek doet naar de ware toedracht van de moord op Julia’ s man en stiefdochter waarvoor zij wordt gearresteerd. De bewijzen zijn zo tegen haar dat zelfs haar minnaar begint te twijfelen. Het geheugen van Julia vertoont namelijk wel heel grote lacunes.
Ook in Herinner mij gaat het om de rol van het geheugen. De succesvolle, afstandelijke Lucy is Californië en haar echtgenoot ontvlucht na de dood van hun zoontje en heeft in New York carrière gemaakt als bankier gespecialiseerd in grote fusies. Maar als haar vader onder verdachte omstandigheden is verdronken in de oceaan, moet ze terug naar het huis waar ze is opgegroeid. Ineens komt ze weer terecht in een diep emotioneel dal. Waarom zijn haar herinneringen zo anders dan die van haar zuster en man? Waarom kan ze zich het tragisch ongeluk niet meer herinneren waarbij haar broertje verdronken is? Wat probeerde haar vader te verbergen? Terwijl ze haar best doet om alle losse eindjes aan elkaar te knopen leggen twee rechercheurs haar het vuur na aan de schenen.
Liz Rigbey geeft wein
ig interviews. Op internet is slechts op zeer beperkte schaal informatie over haar te vinden. Blijkbaar koestert ze haar privacy.