- Einde -

Door: Ine Jacet

 

 

Misdaadromans.nl stopt per 1 december

2012

Amersfoort 19 oktober 2012

Hierbij wil ik bekend maken dat de site ‘misdaadromans.nl’ - vanaf 1 december 2012- niet meer wordt bijgehouden of geactualiseerd.
De site was 10 jaar online en al deze tijd heb ik misdaadromans.nl met veel plezier en passie onderhouden. Maar het vergde ook de nodige discipline (naast werk, gezin en andere bezigheden).
De tijd is gekomen om te stoppen.  
Dit betekent overigens niet dat ik geen interesse meer heb in spannende boeken of misdaadromans, het was, is en zal een favoriet genre van mij blijven. Maar het bijhouden van de site, het zelf schrijven van recensies en het plaatsen van recensies van anderen, bleek de laatste tijd meer een verplichting dan een hobby. En dat was nooit mijn bedoeling!

Ik heb de site al die jaren met veel plezier onderhouden. Mede dankzij de uitgeverijen die interviews of boekverlotingen mogelijk maakten of recensie-exemplaren hebben verstrekt. Soms bleek er een quote van misdaadromans.nl op een boek te staan, dit was dan een plezierige verrassing.
Misdaadromans.nl heeft nooit commerciële bedoelingen gehad, geldelijk gewin opgeleverd of financiële connecties gehad met uitgeverijen. In de huidige tijd misschien toch wel vermeldenswaardig.

De site gaat niet off-line. Alle recensies, interviews en dossiers zullen – zeker het komende jaar - blijven staan. Tot 1 december 2012 worden binnenkomende recensies geplaatst.

Het begon allemaal in 2002. Mijn doel was het leren van HTML en ik was al sinds mijn adolescentie gecharmeerd van het werk van Ruth Rendell. Mijn eerste activiteit was het in kaart brengen van haar werk. Daarna volgden andere auteurs waarbij ik zeker Henning Mankell en Arnaldur Indridason wil vermelden. Maar er waren er nog zoveel meer…..
In de loop der jaren heb ik meerdere geweldige schrijvers van spannende boeken ontdekt. Gelukkig wordt het genre steeds meer ontdaan van het oude imago van 'minderwaardige' literatuur.

Uiteraard wil ik alle recensenten bedanken. In het colofon staan al hun namen. Zonder hen was de site nooit zo groot gegroeid. Gemiddeld – over al die jaren – kwamen er toch zeker 1000 unieke bezoekers per dag.
Dat was ook te danken aan de bezoekers van het forum. Ik heb er meerdere zeer waardevolle contacten aan over gehouden. Dank allen voor de inspirerende inbreng en discussies.

Deze hobby heeft mij veel gebracht: kennis, twee keer het jurylidmaatschap van De Gouden Strop, forumvrienden, plezierige ontmoetingen met auteurs en goede contacten met uitgeverijen.

Ik ga ervaren hoe het leven bevalt zonder de verplichting tot onderhoud van deze site. En ik ga nadenken over hoe ik mijn interesse in het spannende boek op een andere manier vorm kan geven.  

tijdens een forumfeestje