Banner nienke
Terug naar start
Heather Gudenkauf - Broer (2012) 1*
kabbelt


Het is de laatste dag voor de voorjaarsvakantie. Een onbekende man neemt de klas van mevrouw Oliver in gijzeling. Agente Meg Barnett heeft geluk. Haar dochter, die ook in die klas zit, is vandaag niet op school.
Wie is deze man? Is het een gescheiden vader die zijn kinderen niet meer mag zien, een ontslagen leraar of misschien een boze ex-man? En wat zijn zijn beweegredenen?
Steeds meer kinderen weten te ontsnappen of worden vrijgelaten. Eén meisje weigert te gaan omdat ze haar broer niet in de steek wil laten. Ze heeft al een moeilijke tijd achter de rug, omdat haar moeder een ongeluk heeft gehad en lang in het ziekenhuis moet liggen.
De gijzelnemer vraagt naar Meg. Ze gaat de school in en is verbaasd als ze de man ziet. Zijn identiteit is ook voor de lezer een verrassing. Doordat er vanwege het enorme noodweer geen hulp van buitenaf kan komen, volgen er enkele angstige momenten.

Er zijn al veel boeken over dit onderwerp geschreven. Het thema is dus niet zo origineel en er zit wat weinig vaart en spanning in het verhaal. Het kabbelt een beetje voort. Dat het verhaal door verschillende personen wordt verteld, maakt het wel boeiender. Dit biedt echter te weinig compensatie.
Je blijft lang in onzekerheid over wie nu toch die man is. Telkens is er weer een andere verdachte.

Heather Gudenkauf woont in Dubuque, Iowa met haar man en drie kinderen. Eerder verschenen de misdaadromans In stilte gehuld en Voor mijn zusje.