WeblogMail Gastenboek

 

Het jaar 2011 loopt ten einde. Tijd voor overpeinzingen, mijmeringen of....

 


Completa , shit nee, uhhh….Complottheorie …., uhhh….uhhh, oh ja: Contemplatie…!

Door Ronald de Reus.

Er zijn soms van die momenten die (plots) nopen tot enige overpeinzing of reflectie, omdat de situatie of een gebeurtenis daar aanleiding toe geeft.  Of het wordt je gevraagd.
Dat je ineens beseft, dat de betreffende gebeurtenis de gedachtenmaalstroom blijkbaar dusdanig kan sturen en een kant op leiden, waarvan je je het moment daarvóór nog niet van bewust was, dat je zulk soort gedachten überhaupt zou (kunnen) gaan koesteren.
Plonk, het valt je ineens in.
“Waarom heb ik…”, “Hoe komt het dat…”, “Wat als…”, “Zou het soms…”
Dat soort dingen. Mijmeringen.
Daar gaat dit stukje dus niet over.

Waarover dan wel?
Geen idee nog. 
Het bovengenoemde fenomeen heeft zich tot voor een nano-seconde geleden niet voorgedaan bij me. Contemplatie nada.
Het halve forum mijmert zich intussen introspectief ongans, teneinde de ‘medeforummers’ te verblijden met een epistel van hun hand.
Omdat het ‘De Grote Roerganger’ wel een leuk idee leek, zo aan het eind van het jaar. Niets moest, alles mocht.

Daar zit je dan met je goede gedrag…
Want je praat toch al behoorlijk wat jaartjes mee op dat forum, zegt maar gerust: je l*lt wat af. Soms met een kwinkslag, soms met een beetje azijn, niet altijd even relevant, soms wat nukkig, niet altijd verheven, gewoon wat het moment je ingeeft.
Alles behálve het bovenstaande dus…

Wat als een paal boven water staat, is dat het aanvankelijk ‘delen van leeservaringen’ (het oorspronkelijk doel van deelname aan deze site) de laatste tijd voor mijzelf niet meer zo opgaat.
Ik lees heel weinig.
Is dat erg, zou je zeggen?
Nou nee, maar wel opzienbarend, gezien de –pakweg- voorgaande 55 jaar leeshonger, zeg maar gerust vraatzucht. Alsof de harde schijf opnieuw geformatteerd moet worden omdat er teveel fragmentatiebestanden zijn (maar dat komt nog uit de Winddoos-tijd).
Tegenwoordig kijken we meer. 
Series, op dvd.
Het complete Scandinavisch arsenaal aan (tv-)verfilmingen, Engelse series, HBO-parels, oude klassiekers: you name it, I’ve seen it.
Neemt u hierbij vooral de nodige korrels zout.

“Hoe komt het dan, dat je toch nog zoveel boeken koopt….?”
Verzameldrift, zullen we maar zeggen. Weinig zelfdiscipline blijkbaar bij het aanzien van al dat moois. Tig jaar leesvoer.
Geen zelfreflectie.

Hééé, kijk nou…!

Ronald.