WeblogMail Gastenboek

 

Het jaar 2011 loopt ten einde. Tijd voor overpeinzingen, mijmeringen of....

 


De verandering

Door: Anouchka Rood


De eindejaarsmijmeringen, ik kan me niet voorstellen dat ik nu alweer zit te mijmeren. De mijmeringen staan mij van vorig jaar nog zo voor de geest! Er is tussendoor ook wel wat gemijmerd maar ik ben vooral praktisch bezig geweest dit jaar met opkrabbelen en doorpakken. Nu zo terugkijkend is het toch wel een heel enerverend jaar geweest met o.a. de kennismaking met een UWV, ringsplinten, medische bureaucratie, een diagnose die een beetje laat en dus als geroepen kwam omdat we nu eindelijk met de juiste pilletjes konden beginnen. Maar ook een die maakt dat je stil staat bij het hier en nu. Want wat de toekomst brengt weet ik niet, maar dat wist ik vroeger ook niet en eigenlijk weet niemand dat. Toch lukt het me nu beter omdat mijn lichaam me er toe dwingt en ik er eigenlijk ook steeds beter in word! Ik blijf dichterbij mezelf en als ik dan toch eens in de doorschiet modus schiet dan ben ik me daar veel eerder van bewust. Dat alles leverde dit jaar ook leuke dingen op zoals recensent worden voor vrouwenthrillers.nl en redacteur bij TheSword.nl, maar ook andere mooie vrijwilligersklussen zoals taalcoach en het coachen van een vrouw die geteisterd wordt door een zware depressie nadat haar man plotseling is overleden. Allemaal zaken die mijn leven verrijkt hebben, waar ik anders waarschijnlijk geen tijd voor gehad zou hebben. De kunst wordt nu weer om een baan in mijn leven in te passen en vooral te vinden (!), een nieuwe balans zoeken. Dat gaat in januari gebeuren en dan hoop ik de volgende mijmeringen alleen maar met meer mooie berichten te komen en een betaalde baan want naast mooie mijmeringen zijn er ook nog zo veel mooie boeken te lezen, films te zien, reizen te beleven en gewoon een beetje te delen met anderen!
Wat betreft de mijmeringen over de boeken die ik dit jaar gelezen heb kan ik  kort zijn en zeggen dat ik een paar mooie pareltjes heb gelezen met als hoogte punt bij de thrillers Een mooie dag om te sterven van R.J. Ellory en bij de romans De hondjarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonassen. Tevens ben ik de Nederlandstalige Thriller meer  gaan waarderen met op de valreep mijn favoriet voor dit genre dit jaar Vals Alarm van Marelle Boersma.
Verder is er natuurlijk wel hier en daar gediscussieerd over het boek versus het e-book. Sommige zien de toekomst erg zwart in voor de papieren versie. Ik denk persoonlijk dat die gewoon blijft bestaan en dat er een markt bij komt die geschikt is voor het e-book, zoals studieboeken of een boek voor onderweg. Waar ik die wijsheid vandaan haal? Geen idee! Wellicht is hier de wens de vader van de gedachte. Ik kan mij namelijk geen wereld voorstellen zonder boek!
Wat betreft de mijmeringen ten aanzien van de maatschappelijke ontwikkelingen kan ik kort zijn en Aristoteles citeren en wellicht een mooie quote voor op een tegeltje voor in de Tweede Kamer: Beschaving siert de mens in voorspoed en biedt een schuilplaats in tegenspoed!
Voor iedereen een Mooi, Gezond en Gelukkig 2012!

Anouschka