begin |boeken | auteur | links | Naar andere thrillersites  

Schijnoffer

In een Stockholmse kroeg valt bij een ruzie tussen rivaliserende voetbalsupporters een dode. Uit het onderzoek blijkt dat verschillende omstanders niet toevallig in de kroeg aanwezig waren. Ze zijn daar allemaal - zonder het van elkaar te weten - in verband met de overdracht van een geldbedrag aan een chanteur. De supportersruzie gooit echter roet in het eten. Het spel om de knikkers verplaatst zich naar elders, met bloedige resultaten.

Europa Blues

Paul Hjelm en Kerstin Holm, leden van de speciale politieafdeling voor zware internationale misdaad, werken opnieuw samen aan een zaak die zicht over heel Europa vertakt. Wat hebben de bizarre executie van een man in de Stockholmse dierentuin, de verdwijning van acht illegale Oost-Europese vrouwen, de gruwelijke moord op een vermaard joods professor, en een zeer aangrijpend dagboek over nachtmerrieachtige experimenten uit 1945 met elkaar te maken?
Langzaam komen alle losse draden samen in het onderzoek van het A-team. Maar het verleden speelt verraderlijk op: er ontpopt zich een netwerk over Europa dat teruggaat tot de Tweede Wereldoorlog en de dubieuze rol van Zweden daarin.