begin | boeken | auteur | links | Naar andere thrillersites  

Misterioso

Met vijf andere rechercheurs uit verschillende Zweedse korpsen vormt Paul Hjelm een speciaal team dat bijzondere misdaden moet oplossen. In dit geval de identieke moord op twee zakenmannen. De politie denkt met een seriemoordenaar te maken te hebben. Om te voorkomen dat er een derde slachtoffer valt, zoeken Hjelm en zijn collega's naar verbanden tussen de twee doden. Maar de moordenaar is hen voor.

Bijna onder ogen van twee van Hjelms collega's wordt een derde moord gepleegd. Er zijn sporen naar besturen van bedrijven, de Russische maffia, jonge prostituees en een zeilclub.

Weken later valt er een vierde slachtoffer te betreuren. En de halsoverkop gevluchte dader laat een spoor achter: een opname van Misterioso van Thelonious Monk.

Kentucky Killer

De Zweedse literatuurcriticus Hassel wordt op brute wijze vermoord op de vlieghaven Newark bij New York. Opvallend detail: het slachtoffer heeft 2 gaatjes in zijn hals. Het zijn de 'merktekens' van de beruchte seriemoordenaar The Kentucky Killer, die evenwel al jaren geleden is overleden. Is hij herrezen?

In Newark is van de moordenaar geen spoor te bekennen. Vermoed wordt dat hij op Hassels ticket met het SAS vliegtuig richting Stockholm is vertrokken. Daar wacht een politie-eenheid hem op. Maar ook dat blijft zonder resultaat.

Er is maar een conclusie mogelijk. Iemand anders doet zich voor als de Kentucky Killer. Paul Hjelm en zijn collega's van de speciale politieafdeling voor internationale misdaad krijgen de opdracht de moordenaar te traceren. De speurtocht brengt hen steeds dichter bij het hart van het kwaad.

**** Kippenvelmomenten, lachen, adem inhouden en nagelbijten, en dat allemaal in één boek. Kentucky Killer is een grandioos, gruwelijk grappig boek! (Jeroen Beghin voor Crimezone.nl)